
Kuhinja je središče, je srce doma. V kuhinji poteka velik del vsakdanjika, poleg jedi se tu oblikuje tudi življenjski slog in družbeni položaj. Kuhinje, kuhinjske prakse in reprezentacije so se v 20. stoletju spreminjale. Oblika, raba in pomen kuhinje so bili povezani s splošnimi in tudi z (mikro)regionalno specifičnimi gospodarskimi, družbenimi, demografskimi, kulturnimi in ideološkimi okoliščinami in naposled tudi z družbeno-ekonomskimi razmerami gospodinjstva. V knjigi je predstavljen formalni razvoj kuhinje v razmerju s spremembami kuhinjskih praks ter podob kuhinje v Vipavski dolini v 20. stoletju.
Kuhinja na Vipavskem; Recenzije, Demokracija 20/XX, 14. 5. 2015
Založnik
Založba ZRCIzdajatelj
Inštitut za slovensko narodopisjeISBN
978-961-254-752-3Specifikacija
trda vezava • 17 × 24 cm • 184 straniCena
20,00 EUR (redna) | |
17,00 EUR (klubska) |