
Avtorica:
Špela Ledinek Lozej
Leto:
2015
Kuhinja je središče, je srce doma. V kuhinji poteka velik del vsakdanjika, poleg jedi se tu oblikuje tudi življenjski slog in družbeni položaj. Kuhinje, kuhinjske prakse in reprezentacije so se v 20. stoletju spreminjale. Oblika, raba in pomen kuhinje so bili povezani s splošnimi in tudi z (mikro)regionalno specifičnimi gospodarskimi, družbenimi, demografskimi, kulturnimi in ideološkimi okoliščinami in naposled tudi z družbeno-ekonomskimi razmerami gospodinjstva. V knjigi je predstavljen formalni razvoj kuhinje v razmerju s spremembami kuhinjskih praks ter podob kuhinje v Vipavski dolini v 20. stoletju.
-
Avtorica
Drugi avtorji
uredil
-
Založnik:
Založba ZRC
-
Izdajatelj
-
ISBN
978-961-254-752-3
-
Leto
2015
-
Zbirka
Jezik(i)
-
Specifikacija
trda vezava 17 × 24 cm 184 strani
-
E-objave
27. 01. 2021
-
Stalna povezava