Osnovni podatki
14. april 2016 ob 8:45 do 14. april 2016 ob 16:00
Poligon kreativni center, Tobačna ulica 5, Ljubljana

Organizator
Inštitut za slovensko narodopisje
Poligon kreativni center
Opis

Slovenski raziskovalci že več let pospešeno raziskujejo polje, dinamiko in izzive domače kreativne in kulturne produkcije. Čeprav so njihove študije umeščene v konkretno okolje in ponujajo koristne uvide za uspešne akcije, pa svojih izsledkov pogosto ne uspejo predstaviti mestom in ljudem, ki jih obravnavajo.

ZRC SAZU in Poligon želita s posvetom o prispevku kreativnih industrij in kulturnih iniciativ k Zeleni prestolnici Evrope prispevati k reševanju problema pogosto neuresničenih, a kakovostnih načrtov na papirju ter pospešiti pretok med teorijo in prakso.

Na posvetu sodelujejo strokovnjaki iz najrazličnejših slovenskih institucij: ZRC SAZU, Oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo (FF UL), Ekonomsko-poslovne fakultete (UM UL), Regionalnega centra regionalne ekonomije (RRA LUR), Technische Universität Dresden, Centra za okoljsko sociologijo FDV (UL), Inštituta za politike prostora in Poligona, zavoda za razvoj kreativnih industrij.

Posvet bo sklenila okrogla miza “Od mapiranja kulturnih in kreativnih industrij do konkretnih dejanj”, kjer bodo predstavniki Ministrstva za kulturo, Mestne občine Ljubljana, Kina Šiške in Društva Asociacija razpravljali, kako javna sredstva, ki so pogosto namenjena zgolj mapiranju stanja, preusmeriti v opolnomočenje ustvarjalcev in producentov ter tako prispevati k vzdržnemu urbanemu razvoju.

Dogodek poteka v sklopu Zelene prestolnice Evrope in je odprt za javnost, ki jo zanimajo aktivna participacija, alternativni – trajnostni družbeni in gospodarski modeli ter razvoj avtonomne kulturne in kreativne produkcije v Ljubljani.

Več informacij o programu, govorcih in obravnavanih temah si lahko preberete na http://www.poligon.si/ustvarjalna-zelena-ljubljana.

Lepo vabljeni!