Skip to main content

13

DEC

17:00

URB_ART dogodek

Dogodek ob zaključku projekta URB_ART: Podpiranje razvoja skupnosti preko izobraževanja v okvirih urbane umetnosti


Basic Info

December 13, 2022 at 17:00

Description

Spoštovane, spoštovani,

v torek, 13. decembra 2022, vas ob 17. uri vabimo v Atrij ZRC na dogodek ob zaključku projekta URB_ART: Podpiranje razvoja skupnosti preko izobraževanja
v okvirih urbane umetnosti
.

Dogodek bomo otvorili ob 17. uri z bazarjem, na katerem se bodo predstavile različne organizacije, ki v svoje delovanje vključujejo ranljive skupine preko urbane umetnosti. Tako se nam bodo na stojnicah predstavili: Oloop, Zavod Urbana Vrana, Zavod Bob in ULCA, Zavod Tri, Društvo medkulturni dialog ….

Med bazarjem se bo odvijala tudi projekcija kratkih filmov o dobrih praksah
vključevanja ranljivih skupin.

Ob 18. uri bo sledila okrogla miza, na kateri se bomo pogovarjali o potrebah in izzivih v zvezi z vključevanjem marginaliziranih skupin na področju kulture, urbanih umetnosti in izobraževanja, že utečenih in uspešnih praksah in pobudah ter o vključujoči moči urbanega umetnostnega izobraževanja. Na njej bodo sodelovali tekstilna oblikovalka, art terapevtka in članica kolektiva Oloop, mag. Jasmina Ferček, dr. Gregor Bulc, komunikolog, sociolog, novinar in vodja Zavoda Urbana Vrana, Metka Bahlen Okoli, pedagoginja in andragoginja, soustanoviteljica Zavoda Bob in KUD Transformator, Anka Pintar, sociologinja kulture in profesorica filozofije, članica Zavoda Tri ter Mojca Selak, kulturologinja in vodja projekta Mutung II na Zavodu O.
Pogovor bo vodila in usmerjala sodelavka projekta URB_ART, dr. Daša Ličen.

Po okrogli mizi bo sledil koncert umetniške skupine Hudbrotherhood in pogostitev.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Dogodek poteka v organizaciji ZRC SAZU ter ob finančni podpori Erasmus +.